Català
Español
English
índex cronològic
Gènere:
editor
  
títol
Concerto Breve
any composició
1953
temps

1. Enérgico
2. Dolce
3. Vivo

editor
Peermusic Classical (Europa)
Peermusic Classical (EEUU)
durada
24'
instrumentació

Piano solista *2*2*32-4230-tmp+4-cu

estrena

20-12-1953  Alicia de Larrocha, piano. Orquestra Filharmònica de Barcelona. Louis de Froment, director. Palau de la Música Catalana, Barcelona.

dades

Dedicat a Alicia de Larrocha.

cd-dvd
Nights in the Gardens of Spain
Albéniz / C.Halffter - Montsalvatge - Albéniz / Enesco
Xavier Montsalvatge / Joaquín Rodrigo
Xavier Montsalvatge. EMI
Canciones & Conciertos

Captiva per la seva vena melòdica i rítmica molt atractiva, per la facilitat del seu cabal i per la seva noble factura instrumental i a la vegada transparent i delicadament acolorida.

 

 

 

Franz Walter

 

 

 

El Concerto Breve continua sent una obra suggestiva, plena d’espontaneïtat i vigor rítmic. La claredat i coherència del discurs musical, on destaca la transparència de l’orquestra, l’habilitat en la coordinació entre aquesta i la part solista i, sobre tot, la brillant escriptura pianística, presenta variats contrastos d’ordre expressiu, sobresortint la nostàlgica i inspirada melodia del segon moviment que, interpretada pel saxofon, afirma amb més plenitud el seu caràcter de “jazz” i els ritmes moguts, de perfil afrocubà. Es tracta d’una obra sincera i molt ben concebuda en la que tot discorre amb flexibilitat i lògica.

 

 

Joan Guinjoan

 

 

 

 

Malgrat aquesta aparença clàssica, l’autor fuig de qualsevol subjecció a un esquema formal, que es converteix en una excusa, quasi en un pretext per a una “aclucada d'ull”, escapant-se de la cita pompière per a introduir-nos en una atmosfera lúdica, oberta i continguda.

 

 

 

Francesc Bonastre, 1992

 

1Orquestra_Solista_Concierto_breve.jpg

LA NOSTRA SELECCIÓConcerto breve

tornar
© Montsalvatge 2011. Tots els drets reservats. - Crèdits