Català
Español
English
índex cronològic
Gènere:
editor
  
títol
Trio
any composició
1986-1988
temps

1.Balada a Dulcinea (1986)
2.Diálogo con Mompou (1988)
3.Ritornello (1986)

editor
Real Musical (Music Sales Classical)
durada
14'
instrumentació

Violí, violoncel i piano

estrena

Núm.1 y 3:
22-4-1986 Trío Mompou. Jornadas Cervantinas. Capilla Cisneros. Alcalá de Henares;


Núm.2:
9-8-1988 XXXVII Festival Internacional de Música, Santander; Trio Momopu.

 

Integrament:
6-6-1989 Aula de Cultura de Caja Madrid, Aranjuez; Trio Mompou.

dades

El núm. 2 va ser encàrrec del Centro para la Difusión de la Música Contemporánea (CDMC). Obra formada per la unió dels moviments estrenats prèviament com obres independients.

cd-dvd
Antología de la música española para trío - Vol. III
Integral de piano i violí & Integral de piano i violoncel

Inicialment la formaven només dos moviments, la Balada de Dulcinea i Ritornello. Posteriorment, arrel d’un altre encàrrec, va ser escrita també per a piano, violí i violoncel un Diàleg amb Mompou, basant-se en un tema dels Dialogues per a piano, obra de l’il•lustre autor català. Vaig determinar incloure aquesta pàgina com a moviment intermedi, considerant que la partitura quedava així més completa i equilibrada. He comentat en diferents ocasions que la composició d’aquesta obra va suposar per a mi un gran esforç, per no haver pensat mai en la forma trio, cambrística per excel•lència, on es juxtaposen tres elements sonors que a la vegada s’integren si són exposats adequadament.


 
Xavier Montsalvatge, 1994

 
Escrit per a commemorar –amb altres sis compositors espanyols- la recent desaparició de Frederic Mompou, amb subjecció a un record temàtic del gran músic de Barcelona, (...) En la primera intervenció pianística de la Balada a Dulcinea, podríem centrar un tribut cavalleresc a la ideal Dama del Toboso, precedent a aquest Diàleg, escrit molt a prop dels contorns dels dos que Mompou escriu el 1923, amb uns idèntics aromes del Grup dels Sis; en el Ritornello, amb meridiana claredat, ens dóna aquest punt d’“antillanisme” consubstancial de la manera de Montsalvatge.


 
Antonio Iglesias

 

9Cambra_Trio.jpg

LA NOSTRA SELECCIÓ

Trio: Ritornello

tornar
© Montsalvatge 2011. Tots els drets reservats. - Crèdits